Vesti22.09.2021. 11:19

ŠTA AKO SE STUDENT U DOMU ZARAZI KORONOM? Postoji rešenje za ovakve situacije, sve u skladu sa preporukom Kriznog štaba

U 10 domova Studentskog centra u Novom Sadu smešteno je 1.885 studenata, a očekuje se da se kapaciteti značajnije popune nakon 1. oktobra, kada počnu da se useljavaju brucoši za čiji smeštaj je konkurs završen 15. septembra. Za studente ostalih godina konkurs traje do 1. novembra. U domovima ima ukupno 3.006 mesta, saopštio je Studentski centar Novi Sad.

– Stanare domova “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović” dočekao je unapređen ambijent, jer su tokom avgusta izvedeni radovi na rekonstrukciji terasa, a uskoro će u oba doma biti zamenjena i vrata u svim sobama na prvom spratu. Renovirana je i studentska menta u kojoj se trenutno na dnenvom nivou posluži oko 2.500 obroka. Takođe ćemo zameniti i tuš-kabine u domu “Nikola Tesla”, a dom Sajmište dobiće nov krov – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Od 1.885 studenata trenutno je samo jedan student pozitivan na virus korona, on se nalazi na kućnom lečenju i ima lakše simptome.

Martinović je rekao da je Studentski centar Novi Sad u skladu sa preporukama Kriznog štaba Srbije i Kriznog štaba Novog Sada kojim predsedava gradonačelnik Miloš Vučević, u svim domovima obezbedio sobe za izolaciju studenata.

– Sve sobe za izolaciju se nalaze na prizemlju kako bi redovno mogli da se dostavljaju hrana, lekovi i knjige. Uz to, formirali smo i volonterski kol centar za podršku studentima u izolaciji, kao i servis “Knjiga na klik”, preko kog studenti na e-majl mogu dobiti svu potrebnu literaturu za učenje – kazao je Martinović.

On je dodao i da se u svim domovima sprovode stroge antipandemijske mere. Na ulazima se postavljeni dozatori sa sredstvima za dezinfekciju, a obavezno je nošenje maski.

– Apelujem na sve studente da se pridržavaju propisanih mera, i da se vakcinišu, kako bismo rizik od zaraze kovidom-19 sveli na minimum – rekao je Martinović.

Izvor vesti: Novosadski dnevnik