Vesti21.09.2021. 04:23

ČAK 45 OPŠTINA I GRADOVA PREŠLO NA KOMBINOVANU I ONLAJN NASTAVU: Pogledajte detaljan spisak svih mesta

Kombinovana nastava od 20. septembra primenjuje se u 7. i 8. razredu osnovnih škola u devet lokalnih samouprava u Srbiji i u srednjim školama u 45 opština i gradova.

Treći model ili onlajn nastava počeo je da se sprovodi u srednjim školama u osam lokalnih samouprava – Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

Nastava na daljinu i dalje će se primenjivati u osnovnim i srednjim školama na KiM.

Kombinovana nastava počela je da se primenjuje i u osnovnim školama u Arilju, Bogatiću, Valjevu, Lajkovcu, Ivanjici, Knjaževcu, Koceljevi, Kragujevcu i Topoli.

onlajn nastava

Foto: Profimedia/ilustracija

U srednjim školama neposredna i onlajn nastava od juče se sprovodi u Beogradu, Boru, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Kosjeriću, Prijepolju, Čajetini, Bojniku, Vlasotincu, Leskovcu, Vršcu.

Takođe, takav model nastave biće i u Valjevu, Ubu, Bogatiću, Vladimircima, Krupnju, Šapcu, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Čačku, Aleksincu, Nišu, Sokobanji, Babušnici, Velikoj Plani.

Kombinovana nastava od 20. septembra se primenjuje u srednjim školama u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Ćupriji, Vranju, Trgovištu, Aleksandrovcu, Trsteniku, Kraljevu, Novom Pazaru, Kikindi, Rumi, Prokuplju, Aranđelovcu, Kragujevcu i Topoli.

Ministarstvo prosvete donelo je takvu odluku zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim sredinama.

 

Izvor vesti: Euronews Srbija