Vesti14.10.2022. 04:03

Obuke za nastavnike: Cilj je jačanje kompetencija za inkluzivno obrazovanje

Obuku „Nastavnici kao nosioci kvalitetnog obrazovanja za svu decu“, čiji je cilj unapređivanje kompetencija nastavnika za inkluzivno obrazovanje i primenu savremenih principa inkluzivne pedagogije, trenutno pohađa 4037 zaposlenih iz 200 škola iz cele Srbije koje su uključene u projekat.

Do sada je obuku uspešno završilo 3414 učesnika, čime je sistem obrazovanja dodatno osnažen da svakom detetu obezbedi kvalitetno inkluzivno obrazovanje zasnovano na savremenim principima i načelu jednakih mogućnosti.

Obuka je akreditovana kao program obuke od javnog interesa i nalazi se na portalu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

U duhu projekte „Učimo svi zajedno“, i posvećenosti sistema obrazovanja razvoju, dobrobiti i obrazovnoj i socijalnoj inkluziji svakog deteta, svi učesnici koji su završili ovaj prvi modul u narednom periodu će nastaviti da se stručno usavršavaju u oblasti inkluzivnog obrazovanja kroz još dva modula obuke, čime će do kraja projekta ostvariti ukupno 64 akreditovana boda stručnog usavršavanja.

Tagovi:
Izvor vesti: Srbija Danas