Vesti29.03.2022. 02:24

Ministarstvo prosvete: Upis u srednje škole elektronskim putem

Mali maturanti će i ove godine u srednju školu moći da se upišu elektronski preko portala Moja srednja škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete i navelo da će preko ovog portala moći da se obave i sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole.

Preko njega će roditelji od 4. do 7. aprila moći da prijave decu za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijemni ispiti za ove škole, navodi se u saopštenju, biće održani u srednjim školama od 13. do 22. maja, a roditelji će rezultate moći da pogledaju onlajn.

Završni ispit za svršene osnovce biće održan od 27. do 29. juna a roditelji će preliminarne rezultate ovog ispita moći da nađu na portalu Moja srednja škola 1. jula. Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

I lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula, a oni koji listu ne podnesu elektronski mogu je podneti u papirnom obliku u školama, 6. i 7. jula.

Iz Ministarstva prosvete navode i da će 13. jula na portalu moći da se vidi lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama a putem portala Moja srednja škola đaci će moći da se upišu decu u srednju školu.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Izvor vesti: Srbija Danas