Vesti08.10.2021. 05:15

Zapošljavanje mladih istraživača: Vreme je za nauku, ovo je vaša šansa

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije pozvao je mlade istraživače da postanu deo tima koji će kreirati budućnost veštačke inteligencije u Srbiji i regionu.

Jedinstvenu priliku da postanu mladi istraživači imaju studenti koji su stekli znanja iz oblasti veštačke inteligencije (računarski vid, razumevanje i generisanje govora i teksta, itd.), a javni konkurs za zapošljavanje na određeno vreme otvoren je do petka 15. oktobra.

Na konkurs se mogu javiti zainteresovani kandidati koji su znatiželjni da istraže nepoznato i da rade u multikulturalnoj i multinacionalnoj organizaciji u oblasti veštačke inteligencije, koji poseduju diplomu osnovnih i master studija, kao i kandidati koji su upisali doktorske studije u oblasti tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka.

Oni koji budu izabrani imaće priliku da rade na tehničkim zadacima, da objavljuju radove na priznatim konferencijama i u stručnim časopisima, ali i da sarađuju sa svetski poznatim mentorima i saradnicima.

studenti

Foto: Shutterstock

Kao poseban deo tima, njihov zadatak je da se bave naučno-istraživačkim radom, da učestvuju u pripremi, prijavljivanju i realizaciji nacionalnih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata, kao i da učestvuju u poslovno-tehničkoj saradnji sa privredom.

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju je prvi institut u Srbiji i regionu koji se bavi istraživanjem veštačke inteligencije i njene primene u različitim oblastima.

Vizija Instituta je da postane „fabrika“ lidera u ovoj oblasti. Naši naučnici i istraživači će na osnovu onoga što nauče u Institutu otvarati nove kompanije, učiti nove generacije studenata i uzdići srpsku IT industriju na nivo svetske AI industrije.

 

Izvor vesti: Srbija Danas