Vesti15.11.2021. 10:02

Za lepše detinjstvo stižu renovirani vrtići: Pet ustanova već krenulo u rekonstrukciju

U Predškolskoj ustanovi “Čukarica” trenutno su u toku radovi na pet vrtića ukupne vrednosti 25,3 miliona dinara, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Sredinom septembra započeto je renoviranje kupatila, kuhinje, terasa u vrtićima “Bajka”, “Dečji gaj”, “Sveti Sava”,”Veseljko” i “Cvrčak”.

– Očekujem da se radovi završe do sredine decembra kako bi deca mogla nesmetano da borave u objektima. Za sada sve teče po planu u jednoj od najvećih predškolskih ustanova u Beogradu. Osim izgradnje novih vrtića, od velike je važnosti i obnova postojećih i u to ulažemo velike napore – naveo je Gak.

vrtić

Foto: Shutterstock

U objektima “Sveti Sava” i “Cvrčak” renoviraju se kupatila, u “Bajci” i “Dečjem gaju” biće zamenjena keramika na terasama, dok će u “Veseljku” biti renovirana sanitarija kuhinjskog bloka. Početkom ove radne godine u okviru PU “Čukarica” otvoren je novi vrtić “Zvezdica”, a uskoro se očekuje da deca uđu i u novi objekat u naselju Filmski grad.

Opština Čukarica ima 23 vrtića sa gotovo 6.000 upisane dece. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu od početka godine u opremanje vrtića na ovoj opštini uložio je više od 50 miliona dinara.

Gak je istakao i da je dolaznost dece u beogradskim vrtićima ove nedelje nešto manja od uobičajenog proseka, što je, kako je ocenio, očekivano zbog školskog raspusta. Tokom protekle nedelje u 17 beogradskih predškolskih ustanova svakodnevno je boravilo nešto manje od 24.000 mališana, što je oko 41 odsto od ukupno upisanih.

Izvor vesti: Srbija Danas