Vesti30.10.2021. 12:08

Za đačke ideje nikad dosta sredstava: Učenici u Rekovcu proizvode zdravu hranu i lekovito bilje

Učenička zadruga “Plodovi Levča” Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu dobila je sredstva za unapređenje rada.

Škola će novac uložiti u niz projekata, poput proizvodnje zdrave hrane i lekovitog bilja, sadnje autotonih sorti voća i druge projekte. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić  je ugovor o dodeli sredstava uručio direktoru škole Ljubiši Stevanoviću.

– Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine uspeli da obezbedimo sredstva za podršku učeničkim zadrugama, koje su važan deo obrazovno-vaspitnog rada u školama. Učeničke zadruge podstiču inovativnost, razvijaju radne navike i preduzetničke sposobosti učenika, a jačaju i samopouzdanje i svest o vlastitim interesovanjima i mogućnostima – ocenio je ministar Ružić.

Rekovac

Foto: Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu

On je pohvalio škole koje su osmislile različite projekte, poput proizvodnje i distribucije meda, izrada dekorativnih predmeta, prerade voća i povrća, sušenja lekovitog bilja, proizvodnje i prodaje hrane.

-Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastaviće da podržava rad učeničkih zadruga u osnovnim i srednjim školama- zaključio je ministar.

 

Izvor vesti: Srbija Danas