Vesti05.10.2021. 02:20

Vrtić “Ljolja” će biti lepši za 300 mališana: Svoj prvi vrtić dobija i Zuce

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji vrtića „Ljolja” na Voždovcu, za koje je Sekretarijat izdvojio oko 23 miliona dinara.

Gak je podsetio da je u pitanju druga faza obnove ovog vrtića, nakon rekonstrukcije krova koja je završena i u koju je uloženo 14 miliona dinara.

– U toku je kompletna sanacija vrtićkog dela objekta, a rok za završetak radova je kraj novembra, posle čega će se deca vratiti u obnovljen vrtić – rekao je Gak.

vrtić Ljolja

Foto: Beoinfo

Pre nekoliko dana majstori su na vrtiću u koji ide skoro 300 dece započeli zamenu spoljašnje i unutrašnje stolarije, sanaciju kuhinje, mokrih čvorova, keramičke radove, zamenu podova, plafona, instalacija i sve druge zanatske unutrašnje radove.

– Građevinski radovi u beogradskim vrtićima su u punom jeku, dečje ustanove se obnavljaju planski sa ciljem da u svim vrtićima stvorimo dobre uslove za boravak dece – rekao je Gak.

On je najavio da će ove godine i Mesna zajednica „Zuce” na Voždovcu dobiti svoj prvi vrtić, adaptacijom objekta koji se nekada koristio za predškolce.

vrtić Ljolja

Foto: Beoinfo

– To sam građanima Zuca obećao prošle godine i ove krećemo u realizaciju te ideje – rekao je Gak.

Istakao je da se na teritoriji Beograda radi na proširenju kapaciteta državnih predškolskih ustanova gradnjom i adaptacijom objekata, te da je ovaj deo Voždovca u planu proširenja.
Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj” na Voždovcu ima 31 vrtić u koji je upisano više od 5.000 dece.

 

Izvor vesti: Srbija Danas