Vesti03.10.2021. 08:53

Strukovna medicinska sestra – novi obrazovni profil

Dozvolu za rad novog studijskog programa osnovnih studija – strukovna medicinska sestra dobila je Visoka škola strukovnih studija “Sirmijum” u Sremskoj Mitrovici. Dozvolu za rad uručio im je  Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Akreditacija za rad za novi studijski program Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara “Sirmijum” u Sremskoj Mitrovici omogućiće školovanje po novom studijskom programu – strukovna medicinska sestra.

Prema rečima direktorke škole, ova dozvola za rad veliki je korak na putu razvoja obrazovanja u regionu ali i rezultat uloženog truda, vremena kao i podrške Pokrajinskog sekretarijata.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, prilikom posete izrazio je zadovoljstvo što je ova škola dobila dozvolu za rad, ističući podršku koju je Pokrajinski sekretarijat pružio, kako u procesu dobijanja dozvole tako i u rekonstrukciji dela škole koji je trenutno u toku.

medicinska sestra

Milošević je takođe istakao važnost ove škole kako za Sremsku Mitrovicu, tako i za čitavu zajednicu, jer, je ovo pre svega investicija sigurnost zdravstvenog sistema.

Od osnivanja Učiteljske škole 1962. godine, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača prerasla je u Pedagošku akademiju i tako ušla u sferu visokog obrazovanja.

Daljim reformama prerasla je u višu i odnedavno u visoku školu strukovnih studija.

Novi profil predviđa upis 28 budućih strukovnih medicinskih sestara svake akademske godine.

Izvor vesti: Srbija Danas