Vesti17.11.2021. 08:53

Stižu lepši nastavni dani za đake Tehnoart škole: Investicija vredna više od 11 miliona dinara

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je radove na adaptaciji vajarskog ateljea i grnčarske radionice Škole za mašinstvo i umetničke zanate “Tehnoart Beograd”, ukupne vrednosti 11,6 miliona dinara.

Ovo je škola na Zvezdari koju pohađa 840 đaka i u njoj uče juvelirske i graverske zanate i tehnike, kostimografiju, kaligrafiju, grafički dizajn, umeće konzerviranja kulturnih dobara i tako dalje.

Tehnoart Beograd

Foto: Beoinfo

– Do kraja godine izuzetno talentovana deca ove škole imaće atelje i radionicu kakvu zaslužuju, adekvatan prostor za razvijanje njihovih znanja i veština i umetničko izražavanje koje je prisutno na svakom koraku u ovoj školi. To treba negovati, a mi smo tu da im u tome damo podršku boljim uslovima – rekao je Gak prilikom obilaska radova.

Direktor ove škole Nenad Mladenović istakao je da su do sada deca praktični deo učenja imala u neuslovnim prostorima i da će im nove radionice ukupne površine 250 kvadratnih metara znatno unaprediti rad.

Tehnoart Beograd

Foto: Beoinfo

– Opremu imamo, ali deca do sada nisu imala dobre radionice. Ova investicija Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu nam je od velikog značaja – rekao je Mladenović.

Ova jedinstvena obrazovna ustanova u Srbiji koja spaja tehniku i umetnost osnovana je 1962. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja.

 

Izvor vesti: Srbija Danas