Vesti03.11.2021. 04:43

Stigle lepe vesti za učitelje dnevnog boravka: Velika novina od drugog polugodišta

Učiteljima koji rade u produženom boravku u školama biće povećane plate od drugog polugodišta, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak.

–Grad Beograd trenutno finansira zarade za 195 nastavnika u produženom boravku u 84 škole i 101 učitelja za prvi i drugi razred u 60 škola – izjavio je Gak za „Večernje Novosti“ i dodao da se iz kase Sekretarijata za ove namene izdvaja više od 150 miliona dinara u školskoj godini.

Kako je rekao za razliku od prošle godine, kada je na platnom spisku bilo 285 nastavnika, taj broj sada je povećan na 296. Grad finansira plate učitelja i učiteljica koji rade u produženom boravku za treći i četvrti razred, a delom i za prvi i drugi. Ovo će biti drugo povećanje zarada za ovu grupu prosvetara. Na predlog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, pre dve godine dupliran je iznos dnevnice koja je sa 833 dinara podignuta na trenutnih 1.666 dinara.

škola

Foto: Shutterstock

–Nedavno sam imao sastanak sa njima i mogu da najavim još jedno povećanje plata učiteljima u boravku od drugog polugodišta. To sam inicirao za deo koji finansira Grad jer zaista smatram da je to opravdano, neophodno i potrebno – istakao je Gak.

On je dodao da nakon vrtića, najmlađi još uvek ne mogu da ostaju sami kod kuće i u tom periodu omugućavanje produženog boravka u školama je od ogromnog značaja.

–Zaista imamo razumevanja za to i želimo da učiteljima u boravku poboljšamo uslove rada, jer su veoma važan deo procesa obrazovanja – zaključio je Gak.

Izvor vesti: Srbija Danas