Vesti26.10.2021. 02:19

Stigle lepe vesti: Obezbeđen posao za 2.500 prosvetara u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i najavio im da će se u narednom periodu raspisati konkursi za zaposlenje 2.500 ljudi na neodređeno.

Branko Ružić je istakao da će Vlada Srbije, a posebno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raditi na rešavanju i drugih problema koji će doprineti pobošljanju položaja prosvetnih radnika.

Predstavnici sindikata kazali su kako je od velikog značaja da se sprovede reforma sistema plata ili obezbedi povećanje plata, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Branko Ružić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović rekao je da se može očekivati kratkoročno povećanje plata u prosveti, ali i da je zahvaljujući digitalizaciji finansijskog sistema moguće bolje sagledati i efekte reforme.

-U tom kontekstu, sve smo bliži odluci da se sa reformom krene, a koja ne bi ugrozila dostignute rezultate u pogledu BDP-a- rekao je Stevanović.

Sastanku su prisustvovali Valentina Ilić iz Sindikata obrazovanja Srbije, Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika, Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti Srbije i Slavko Derenj iz UGSPR Nezavisnost.

 

Izvor vesti: Srbija Danas