Vesti02.11.2021. 01:31

Studenti osvojili bronzu na svetskom takmičenju: Studije slučaja donele odličje srpskim akademcima

Studenti Case Study Club-a FON-a, Miloš Mihajlija, Tamara Đorđević, Mina Petrović i Milica Đerić, pod mentorstvom prof. dr Slavice Cicvarić Kostić i prof. dr Vesne Damnjanović osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja Rotterdam / Carleton International Case Competition 2021, koje je održano u periodu od 24. do 30. oktobra 2021. godine u organizaciji Univerziteta Karlton iz Kanade.

Studenti Case Study Club-a FON-a su se takmičili sa renomiranim svetskim univerzitetima i poslovnim školama sa pet kontinenata.

Takmičari su kroz šest dana rešavali tri različite studije slučaja iz različitih industrija. Prva studija slučaja koju su naši studenti rešavali i u okviru koje su najbolje prikazali svoje znanje i veštine je studija slučaja kompanije Bridgehead Coffee., lanac kafeterija i prodavnica kafe iz Otave, glavnog grada Kanade, okrenut održivom razvoju i negovanju lokalne zajednice.

FON

Foto: FON

Zadatak koji se našao pred studentima bio je određivanje strategije i plana širenja poslovanja vodeći računa o ciljnoj grupi potrošača, odgovornosti prema lokalnoj zajednici i snabdevačima i ekološkim uticajima.

Tim je bio pohvaljen za precizno definisanje problema, kreativno rešenje i dobro razrađenu strategiju širenja poslovanja, koja je definisana i predstavljena u kontekstu održivog razvoja i u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Na osnovu efektne prezentacije, kao i odgovora na pitanja žirija, naši studenti su osigurali prolaz u finale kao prvoplasirani tim iz svoje divizije. U finalu su osvojili bronzanu medalju, dok je prvo mesto osvojio tim sa Erasmus Univerziteta iz Roterdama (Erasmus University, Rotterdam School of Management), a drugo Norveška poslovna škola (BI Norwegian Business School).

Izvor vesti: Srbija Danas