Vesti16.11.2021. 10:55

Srbija na dobrom putu: Ministar Ruzić objavio najnovije rezultate srpskog obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poručio je danas da Vlada Srbije kontinuirano radi na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u svim sferama života, pa i u obrazovanju, saopštilo je Ministarstvo.

-Upravo su rezultati Republike Srbije u oblasti obrazovanja širom sveta hvaljeni i isticani kao odlični. O tome svedoči i to što je trenutno, na 41. zasedanju UNESKA u Parizu Srbija u izveštaju pomenuta čak 30 puta kao primer dobre prakse kada je inkluzija u obrazovanju u pitanju- rekao je Ružić na Ekonomskom fakultetu iz Subotice – Odeljenje u Bujanovcu.

Ružić će u toj ustanovi danas učestvovati na skupu o društvenom dijalogu “Plan od sedam tačaka, tema obrazovanje”, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Koordinacionim telom Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Branko Ružić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je podsetio da je u oktobru sa visokim komesarom OEBS-a, dekanom Ekonomskog fakulteta iz Subotice, čiji ogranak postoji u Bujanovcu i predstavnicima albanske nacionalne manjine u Bujanovcu pokrenuo dijalog na temu rešavanja određenih izazova u ovoj oblasti.

-Drago mi je ne samo što je bio uspešan razgovor, nego i što smo u ovih mesec dana sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine rešili i pitanje udžbenika na albanskom jeziku- rekao je Ružić.

On je istakao da činjenica da je ponovo došao u Bujanovac kako bi predstavio rezultate iz oblasti obrazovanja za pripadnike albanske nacionalne manjine i razgovarao o još nekim pitanjima, govori o spremnosti Ministarstva prosvete da doprinese unapređenju uslova za normalan život, ulaganje u mlade, negovanje različitosti kao naše vrednosti i za kreiranju još tolerantnijeg i boljeg društva u kojem živimo.

Izvor vesti: Srbija Danas