Vesti18.10.2021. 05:54

Rok je do 1. novembra: Akademci, šaljite radove, obezbeđen je i honorar

Ministarstvo za evropske integracije produžilo je do 1. novembra rok za prijem radova za „Nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji“.

Cilj nagradnog konkursa, koji je Ministarsvo za evropske integracije raspisalo u avgustu je da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pet pitanja: Kako postići viziju zajedničke budućnosti Srbije i EU u okviru mogućeg učešća Srbije u radu Konferencije o budućnosti Evrope; Koje su pouke pandemije za postizanje otpornosti na moguće slične krize u budućnosti i održivosti društava i ekonomije EU; Može li se sprovođenjem Zelene agende za Zapadni Balkan ubrzati oporavak od socio – ekonomskih posledica pandemije, kao i zelena i digitalna transformacija u Srbiji; Da li je novim načinom vođenja procesa pristupanja, tj. primenom nove metodologije, oživljena politika proširenja EU i Zašto je očuvanje evropskih vrednosti ključno za opstanak EU, a njihovo jačanje važno za povećanje dobrobiti svih građana na Zapadnom Balkanu.

student

Foto: Shutterstock

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara.

Osim tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume. Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Sve informacije o konkursu možete da pronađete na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije ili na e – adresi: office@mei.gov.rs.

 

Izvor vesti: Srbija Danas