Vesti25.11.2021. 02:49

Roditeljima svašta pada na pamet: Nastavnici otkrili najgore stvari koje su čuli

Nastavnici će često reći da im, više od učenika, probleme prave njihovi roditelji. Roditelji su otkrili šta to zapravo znači – podelivši neke od najgorih stvari koje su čuli od roditelja njihovih đaka.

„Nazvala sam tatu učenika koji se prema meni ružno odnosio. Njegov odgovor? Da on jednostavno ne poštuje žene.“

„Jednom sam imao učenicu koja je kasnila s domaćim zadacama. Njenoj majci dao sam do znanja da zaostaje. Dobio sam pisani odgovor od majke koji je glasio:

‘Pa, pomozi joj onda da ih napiše.’“

„Jedan roditelj mi je rekao:

škola

Foto: Shutterstock

-Ne možete mom sinu da dajete domaće na jesen jer tada ide sa mnom u lov, ni u proleće zbog ribolova, ali mojoj ćerki možete svaki dan.

Kao profesorki u srednjoj školi, roditelj mi je tokom sastanka rekao: Nadam se da nećete zatrudneti i da ćete morati da idete na porodiljsko jer moj sin ne bi trebalo da ima posla s profesorkom koju pucaju hormoni.

„Roditelji jednog učenika su me pitali kako se ponaša na času, budući da je imao problema s prethodnom učiteljicom. Rekla sam im da je dobar i da nemam problema s njim.

Njegovi roditelji su tada odgovorili: ‘To je verovatno zato što si jako lepa. Njegova bivša učiteljica je bila ružna.’“

„Učenik mi je jednom rekao da njegova majka misli da su zadaci koje mu dajem đubre, baš kao i ja.“

„Otac jedne učenice došao je u školu i tražio me posle nastave da bi mi rekao kako ne razume zašto je njegova ćerka dobila lošu ocenu iz testa, s obzirom na to da je uvek imala petice dok se školovala kod kuće.“

„Nazvala sam tatu koji nije mogao da stigne na sastanak da razgovaramo o ocenama njegove ćerke. Bio je to dobar i produktivan razgovor. Sledećeg dana, njegova je ćerka ispričala je svojim prijateljima da joj je tata rekao da imam lep glas i da bi trebalo da se bavim hotlajnom.“

škola

Foto: Shutterstock

„Dok sam razgovarala s majkom o njenom sinu, izjavila je, bez imalo srama, da je gola u WC-u. Nisam znala šta da kažem od šoka.“

„Jedan roditelj mi je rekao da ne zna zašto se trudim oko njegovog sina kad ga on ionako šalje u školu samo zato što mora.“

„Majka jednog učenika rekla mi je da sam hrabra jer dolazim na nastavu bez šminke.“

„Jednom mi je roditelj rekao da bi hteo da me ubije, ali da ne želi zbog mene u zatvor.“

„Nakon što sam pomogao 12-godišnjem učeniku da očisti ruksak i pronašao 36 pari prljavih čarapa, obratio sam se roditelju, a on me je pitao zašto ih ja nisam oprao“.

 

Izvor vesti: Srbija Danas/Index