Vesti24.12.2021. 01:37

Roditelji, možete do besplatnih udžbenika za vašeg školarca: Procedura je veoma laka

Fondacija naučnika Aleka Kavčića saopštila je da spisak svih besplatnih udžbenika koje je obezbedila za đake u Srbiji može da se pronađe na spisku Besplatna biblioteka. Đacima su na raspolaganju, između ostalog, besplatni udžbenici za prva dva razreda osnovne škole kao i digitalni udžbenici, piše novaekonomija.rs.

-Ako ste roditelj, imate ustavom zagarantovano pravo na besplatno obrazovanje svog deteta. Recite nastavnicima da znate za ovaj dopis- napisao je na svom tviter nalogu Alek Kavčić.

U saopštenju se dodaje da svi udžbenici koji se nalaze na spisku Besplatne biblioteke odobreni od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i da mogu da se koriste u nastavi. Sve škole u Srbiji obaveštene su da će udžbenici biti obezbeđeni i naredne školske godine.

škola

Foto: Shutterstock

-Originalna štampana izdanja izdavača Zavod za udžbenike i nastavna sredstva šaljemo Vam potpuno besplatno. Dovoljno je samo da se Vaša škola odluči za te udžbenike, a zatim da se javite na adresu info@fondacijaalekkavcic.org- piše u saopštenju.

Fondacija podseća da je u pismu kojim se udžbenici naručuju potrebno navesti količinu udžbenika koja je potrebna, ime, prezime, adresu isporuke i broj telefona.

Dodaje se da je Fondacija obezbedila i udžbenike drugih izdavača Nova škola, Infotehnika i Arhiknjiga, koje se takođe mogu dobiti besplatno. Pored toga na dostupni su i digitalni udžbenici.

škola

Svi udžbenici koji se nalaze na sajtu Besplatna biblioteka mogu da se slobodno kopiraju. Ukoliko se neko odluči za originalna štampana izdanja, svaka knjiga košta dva dinara po stranici.

-To bi značilo da ceo komplet za I razred (bez stranog jezika) košta 1.314 dinara, dok je za II razred 1.384 dinara. Svi naši udžbenici štampani su unapred i isporučujemo ih svega par dana posle narudžbine- naglašava se u saopštenju.

Izvor vesti: Srbija Danas/Nova ekonomija