Vesti29.07.2021. 12:50

RASPISAN JE KONKURS ZA STIPENDIJE MINISTARSTVA ODBRANE: Finansijska podrška i sigurno radno mesto za 42 studenta

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija za školsku 2021/2022. godinu, a kako je najavljeno, obezbeđenu finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 42 studenta.

Tačnije, finansijska podrška i sigurno radno mesto očekuje 21 studenta treće i četvrte godine osnovnih studija, 19 studenata prve ili druge godine master akademskih studija i dvoje studenata pete godine integrisanih akademskih studija.

Stipendije za studente integrisanih akademskih studija odnose se na oblast farmacije, dok se stipendije za osnovne akademske studije nude za oblasti elektronike i računarstva, elektrotehnike, mašinstva, računarskog inženjerstva, građevinarstva, matematike, te zaštite na radu ili zaštite životne sredine.

stipendija

Foto: Profimedia/ilustracija

Za stipendije namenjene master akademskim studijama moći će da se prijave studenti mašinstva i hemijskog inženjerstva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta.

Neophodno je da kandidati budu državljani Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu, te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili i to sa najmanjom prosečnom ocenom 7,5.

 

 

Izvor vesti: Srbija Danas