Vesti28.11.2021. 10:22

Premijerka otkrila koji je razlog što možda neće biti pomeranja raspusta: Vreme je sada ključno za škole

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Skupštini da će se naći najbolje rešenje i za ispite za upis u škole, kao i da će Ministarstvo prosvete zajedno sa sindikatima i roditeljima videti šta je najbolje što se tiče raspusta.

Na konstataciju poslanika Branimira Jovanovića iz SDPS da su roditelji zabrinuti koliko su đaci usvojili program koji im je namenjen zbog onlajn časova, Brnabić je kazala da je Srbija na najbolji način sprovela onlajn nastavu.

-Bili smo jedina zemlja koja u 2020. nije izgubila nijedan dan nastave jer smo od 2018. godine krenuli da uvodimo digitalne učionice. Bili smo spremniji nego druge drzave. Mi smo to radili da bi modernizovali naše obrazovanje, ali kako god ta nastava se ne može porediti sa fizičkim odlaskom u školu- rekla je premijerka u Skupštini, gde je odgovarala na pitanja poslanika.

Zbog toga se traži balans, rekla je Brnabić, navodeći da su to teške odluke.

Kako je dodala, jedan od razloga zbog kojeg se još razmišlja da li da se ide na raspust od 20. decembra ili ne je upravo taj, a drugi razlog je to što u velikom broju škola još nije završeno ocenjivanje.

-Treći razlog za razmišljanje, da li da uradimo kako su lekari preporučili je taj što ne znamo kakva će biti epidemiološka situacija, pa je mozda bolje da sačuvamo to kao rezervu ako počnu brojevi da rastu- rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da je velika odgovornost na Vladi i da postoji zabrinutost jer postoje generacije koje godinu dana ne idu normalno u školu.

Izvor vesti: Srbija Danas