Vesti23.10.2021. 02:20

Potpuno nova Deveta beogradska gimnazija: Startuje projekat vredan 550 miliona dinara

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić najavio je rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije.

On je takođe podsetio da je predsednik Vučić prošle sedmice posetio rekonstruisanu Zemunsku gimnaziju, gde je vrednost radova iznosila 4,5 miliona evra.

– Uslovi za rad u Zemunskoj gimnaziji su sada fenomenalni. Mnogi fakulteti danas nemaju takve uslove kakvi se mogu videti u kabinetima za fiziku, hemiju ili informatiku u Zemunskoj gimnaziji. Posebno je važno da su izvorna arhitektonska rešenja zgrade sačuvana – istakao je Radojičić uz podsećanje da je reč o najvećoj gimaniziji u Srbiji.

đaci

Foto: Profimedia

Gradonačelnik je dodao da će radovi na kompletnoj rekonstrukciji Devete beogradske gimnazije, osnovane 1961. godine, krenuti početkom 2022. godine.

– Radiće se kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja novih 1.700 kvadratnih metara. Grad Beograd je preko svojih resornih Sekretarijata uradio kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju. Projektovana vrednost radova je oko 550 miliona dinara – rekao je gradonačelnik i dodao:

-Deveta gimnazija je savremena škola koju pohađa približno 1.000 učenika raspoređenih u 32 odeljenja i koji će ovom rekonstrukcijom i dogradnjom novog prostora dobiti najsavremenije uslove za učenje – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

 

Izvor vesti: Srbija Danas