Vesti21.07.2022. 10:57

Potpisani sporazumi o saradnji Srbije i Egipta u oblasti obrazovanja

U prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Hasan Šukri Salim, potpisali su Program saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat u oblasti visokog obrazovanja za period 2022-2025. godine i Izvršni program u oblasti obrazovanja između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat.

– Današnji bilateralni programi nas obavezuju na još intenzivniju saradnju, jedan u oblasti douniverzitetskog obrazovanja i drugi u oblasti visokog obrazovanja. Zahvaljujući prvom, sarađivaćemo više u reformi osnovnog i srednjeg obrazovanja, više se upoznavati i učiti jedni od drugih, a na osnovu drugog, omogućićemo direktne saradnje fakulteta, instituta i ustanova visokog obrazovanja, veću mobilnost i studenata i zaposlenih, zajedničko učešće u međunarodno podržanim projektima i zajednička istraživanja – rekao je Ružić.

On se zahvalio se na ponuđenim stipendijama srpskim državljanima i naveo da je Srbija trenutno domaćin četiri studenta iz Arapske Republike Egipat koji studiraju na fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Izvor vesti: Srbija Danas