Vesti24.12.2021. 12:58

Poslednja nedelja pred zimski raspust: Doneta odluka kako đaci idu u školu i ko neće ići na nastavu

Od ponedeljka, 27. decembra u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u AP Vojvodina, u kojima je juče završeno prvo polugodište.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 16. decembra do 22. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 885 (0.11 posto) obolelih.

škola

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 3 (0.01 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih deset dana.

Ukupno je 55 (0.14 posto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 14 (0.03 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih deset dana.

 

Izvor vesti: Srbija Danas