Vesti25.12.2021. 09:12

Posao i specijalizacija za 200 najboljih mladih lekara: Sledi zaposlenje i za 500 najboljih medicinskih tehničara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je sa mladim lekarima, koji će naredne nedelje, u okviru “Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola”, dobiti posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje.

Tom prilikom, više od 200 najboljih studenata medicine u našoj zemlji, sa prosekom 9,5 i 10, imalo je priliku da ministru zdravlja i direktorima zdravstvenih ustanova iskaže svoja interesovanja u pogledu odabira specijalističkih studija i zdravstvene ustanove u kojoj će graditi svoju karijeru lekara.

Ministar Lončar je svim diplomacima čestitao na zaposlenju, istakavši da je ponosan jer danas imamo zdravstveni sistem u kojem rade najbolji mladi lekari i medicinske sestre i tehničari.

Zlatibor Lončar

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

-Naš cilj i jeste da najbolji diplomci medicine, odnosno mladost i pamet našeg zdravstva, ostane u svojoj zemlji, ovde gradi svoje profesionalne i životne puteve, brine o zdravlju građana Srbije, a čitava zemlja se razvija i napreduje zajedno sa njima. To upravo ovim Programom zapošljavanja najboljih diplomaca i ostvarujemo- istakao je ministar Lončar.

Pored 200 najboljih mladih lekara, narednih dana ugovore o radu dobiće i 500 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara.

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, do sada je zaposleno 511 lekara, kao i 900 medicinskih sestara/tehničara sa odličnim uspehom.

Izvor vesti: Srbija Danas