Vesti08.01.2022. 09:09

Ovako ćete završiti studije u roku: Uz tri metode, studentski dani biće veoma laki

Uzorni studenti koji završe fakultet u roku imaju ustaljene navike zahvaljujući kojima polažu sve ispite na vreme i ostvaruju uspeh.

Većina studenata, kojima to ne polazi za rukom, sigurno se pita kako nekima uspeva da polože sve ispite u roku , a da ne pričamo o tome kako uspevaju da završe fakultet na vreme. U čemu je njihova “tajna”?

Ne uče kampanjski

Studenti koji završavaju fakultet u roku ne uče kampanjski. Oni redovno odlaze na predavanja i vežbe. Hvataju beleške na svim predavanjima, ukoliko im nešto nije jasno odlaze na konsultacije. Na vreme uče i gledaju da ne zaostaju sa gradivom jer su svesni da će im nagomilano gradivo kasnije predstavljati veliki problem. Za razliku od njih studenti koji kampanjski uče sve rade u poslednjem trenutku, pokušavajući da veliku količinu gradiva memorišu u kratkom vremenskom roku.

Najteže ispite prvo polažu

Studenti koji na vreme završe fakultet nikako ne ostavljaju najteže ispite za kraj. Oni prvo polažu najteže ispite, pa zatim kreću sa polaganjem lakših. Za razliku od njih, studenti koji studiraju godinama, prave veliku grešku jer oni prvo kreću od lakših ispita, a teške ostavljaju za kraj, što je potpuno pogrešna strategija. Dakle, ako ste brucoš i želite na vreme da polažete sve ispite, samim tim da završite fakultet u roku, imajte u vidu ovu naviku redovnih i uzornih studenata.

učenje

Foto: Shutterstock

Dobro se organizuju

Grešite ako mislite da studenti koji završe na vreme fakultet “greju stolicu” konstantno i da nemaju vremena za društveni život. Pored učenja, spremanja ispita u roku, uzorni studenti uvek imaju vremena za izlaske, druženje sa prijateljima, porodične obaveze. Sigurno se pitate kako to postižu? Odgovor je u dobroj organizaciji koja je ključ uspeha.

 

Izvor vesti: Srbija Danas