Vesti05.10.2021. 12:32

Otvoren najsavremeniji NCR kampus: Posao za još 600 ljudi, omiljena firma svršenih studenata

U bloku 42 na Novom Beogradu otvoren je novi, najsavremeniji tehnološki kampus kompanije NCR, u kojem će raditi više od 5.000 ljudi. Kampus su danas obišli predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD u Beogadu Entoni Godfri.

Ukupna vrednost investicije je veća od 100 miliona dolara. U kompaniji već radi 4.200 ljudi, još 200 njih po ugovoru, dok je u planu zapošljavanje još 600 ljudi.

Čelnici kompanije upoznali su goste sa načinom rada kompanije, a Vučić je konstatovao da je zahvaljujući firmama kakva je NCR Srbija uspela da sačuva mlade u Srbiji.

– Zahvaljujući ovome smo sačuvali ljude da ostanu u Srbiji. Svi koji znaju, koji bi mogli nešto oko IT da urade, otišli bi na zapad- rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

U kompaniji je, prema rečima Marije Živanović Smit, jedne od rukovodilaca kompanije, 85 odsto zaposlenih čine “milenijalci”, a to znači mladi od 25 do 40 godina.

Premijerka Brnabić konstatovala je da zgrada u Beogradu, izgleda mnogo lepše čak i od one u Atlanti.

Novi poslovni centar ove američke kompanije, izgrađen je prema najvišim standardima “pametne gradnje”, a prostire se na 30.000 kvadrata. Kamen temeljac za kampus položen je u maju 2019. godine.

NCR korporacija je, inače, američka firma koja pruža usluge koje omogućavaju preduzećima interakciju i povezivanje, kao i transakcije među svojim klijentima. To je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija.

NCR

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sa svojim softverom, hardverom i lepezom usluga, NCR omogućava skoro 550 miliona transakcija dnevno, u vidu maloprodaje, finansija, putovanja, ugostiteljstva i telekomunikacije. Centrala kompanije, osnovane 1884. godine, je u saveznoj američkoj državi Džordžiji. Trenutno je jedna od najpopularnijih kompanija koje mladi nakon završetka studija biraju za prvo zaposlenje.

 

Izvor vesti: Srbija Danas