Vesti26.11.2021. 03:22

Oni su najbolji nastavnici Srbije: Upoznajte ovih šest izvanrednih edukatora

Osmu godinu za redom, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola širom Srbije borili su se za titulu Najboljih edukatora Srbije. Kao i svake godine pristiglo je dosta kvalitetnih prijava, a odabrano je šest izuzetnih nastavnika. Oni su poneli titulu Najbolji edukatori Srbije.

Ko su Najbolji edukatori Srbije?

To su učitelji i nastavnici koji se svakodnevno ističu u svom radu. Učitelji i nastavnici koji su inovativni, proaktivni, kreativni, pozitivni, pravedni i spremni na celoživotno učenje. Nakon dugog perioda selekcije koji je trajao šest meseci, većinskim glasanjem članova komisije izabrano je šest pobednika konkursa za Najbolje edukatore Srbije.
Najbolji edukatori Srbije za 2021.godinu su:

  • Bojana Molnar, nastavnica biologije u OŠ „2.oktobar“ iz Zrenjanina,
  • Daniela Ćuk, nastavnica engleskog jezika i književnosti u OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja,
  • Dalibor Todorović, nastavnik računarske grupe predmeta u Gimnaziji „9.maj“ iz Niša,
  • Jovica Plavšić, nastavnik hemije u Desetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Pupin“ iz Beograda,
  • Lidija Pantić, nastavnica francuskog jezika u OŠ „Đura Jakšić“ iz Ćuprije,
  • Predrag Vukosavljević, nastavnik informatike i računarstva u OŠ „Posavski partizani“ iz Obrenovca.

 

-Imati titulu Najboljeg edukatora Srbije nije lako zaslužiti, zato odajemo priznanje ovim izvanrednim nastavnicima koji svojom posvećenošću i kreativnošću unapređuju obrazovanje i vaspitanje naše dece. Želimo da im poručimo da svoju titulu ponosno nose i da svoje znanje šire i na sledeće generacije kao što su to radili i do sada. Najbolji edukatori Srbije za 2021.godinu dolaze iz 6 gradova i mesta iz naše zemlje i pokazuju da je obrazovanje vredno i da imamo sjajne nastavnike – ističu iz Udruženja „Živojin Mišić“.

Pored titule Najboljih edukatora Srbije, pobednici će dobiti ličnu nagradu, kao i nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom. Ovogodišnji izbor Najboljih edukatora, pored Udruženja, pomogli su brojni članovi komisije, pre svega prošlogodišnji nagrađeni edukatori koji se neumorno trude da pronađu nove inspirativne kolege.

Izvor vesti: Srbija Danas