Vesti22.11.2021. 09:41

Objavljeni najnoviji podaci: I roditelji i deca imaju koronavirus, kakvo je stanje bilo u novembru?

U predškolskim ustanovama u Beogradu u novembru je bilo 233 dece pozitivne na koronavirus, kao i 707 njihovih roditelja, dok je među zaposlenima njih 203 bilo pozitivno, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je izjavio da je u poređenju sa podacima iz septembra i oktobra situacija „mnogo bolja”, i da je, ako se podaci iz predškolskih ustanova preslikaju prema školama, „pravi trenutak” da deca krenu na nastavu u školskim klupama.

Gradonačelnik je rekao da je poboljšanju epidemiološke situacije doprinelo uvođenje kovid propusnica, navodeći da su tokom vikenda u Beogradu inspekcije i komunalna milicija kontrolisali “890 objekata i 435 prevoznih sredstava”.

vrtić

Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, od uvođenja kovid propusnica ukupno je u Beogradu prekontrolisano 15.800 objekata, a kazne zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera su napisane u vrednosti većoj od 11 miliona dinara.

-Nije cilj da kažnjavamo, ali moramo da pošaljemo jasnu poruku da mere moraju da se poštuju. I smanjenje broja novozaraženih je sigurno efekat kovid propusnica- rekao je Radojičić..

On je dodao da su kovid propusnice dovele i do povećanja broja vakcinisanih protiv koronavirusa, navodeći da su poslednji podaci za Beograd „61,8 vakcinisanih prvom dozom, 59,4 vakcinisanih sa dve doze, dok je skoro 30 odsto građana primilo i treću dozu”.

 

 

 

Izvor vesti: Srbija Danas