Vesti31.12.2021. 10:27

Obezbeđeno više stipendija za studente: Lepa vest je da će i iznos biti veći

Fond za mlade talente Republike Srbije je na 104. sednici usvojio Odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je da se nastavlja sa povećanjem broja i iznosa stipendija.

-I u narednoj godini pozivamo najvrednije studente da iskoriste ovu sjajnu priliku, prijave se i postanu deo najboljeg akademskog tima u Srbiji- rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Rekao je da se povećanjem broja stipendija ove godine sa 1.500 na 1.550, ali i iznosa sa 30.000 dinara na 32.000 dinara prati trend rasta broja najuspešnijih studenata u našoj zemlji. Juče je isplaćeno i po 782.700 dinara za svakog od 332 stipendista koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu.

-Fond za mlade talente nastaviće da bude snažna podrška najuspešnijim studentima Srbije i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja i konstantno teže usavršavanju, jer upravo su oni okosnica perspektivne budućnosti naše zemlje. Mi smo tu da i naredne godine stvorimo uslove za proširenje tima najboljih među najboljima, i na taj način pokažemo da na putu njihovog uspeha u Fondu za mlade talente imaju partnera, podršku i prijatelja- izjavio je ministar Udovičić.

Izvor vesti: Srbija Danas