Vesti21.12.2021. 02:53

Obezbeđen novac za obnovu škola u Beogradu: Kompletna rekonstrukcija za pet škola, a za deset sanacija

Budžet Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu za 2022. godinu je razvojan i investicioni i nastavak je višegodišnjeg trenda rasta ulaganja u jedan od najvažnijih sektora za svaki grad, ocenio je na sednici Skupštine Grada Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

On je istakao da je za narednu godinu za obrazovanje i dečju zaštitu planiran budžet u iznosu od 25 milijardi dinara, što je na istom nivou kao i ove godine.

– Već dve godine zaredom budžet za obrazovanje premašuje 200 miliona evra i to su istorijski iznosi za Grad Beograd budući da je 2012. godine budžet za ovaj izuzetno važan sektor iznosio tek oko 87 miliona evra – rekao je Gak obraćajući se odbornicima.

Gak je nakon sednice na kojoj je izglasan budžet Grada Beograda za 2022. godinu poručio i da je najvažnija investicija u sektoru obrazovanja protekle godine bila potpuna rekonstrukcija Zemunske gimnazije te da se sa velikim ulaganjima i obnovama nastavlja.

škola

Foto: Shutterstock

– Nastavljamo započeti investicioni talas u obrazovnim ustanovama, ove godine najznačajnija investicija biće rekonstrukcija Devete gimnazije – rekao je Gak.

On je dodao da će osim toga započeti radovi na sanaciji, rekonstrukciji, obnovi još deset škola ukupne vrednosti oko 600 miliona dinara te da su spremni projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola – OŠ „Sveti Sava”, OŠ „Vladislav Ribnikar”, Trgovačka šlola „Stari grad”, Sportska gimnazija, Gimnazija Mladenovac.

– Ovo su godine kada je Grad Beograd pokazao kako se zaista brine o deci, i tim tempom nameravamo da nastavimo dok ne obnovimo sve škole – zaključio je Gak.

 

 

Izvor vesti: Srbija Danas