Vesti28.10.2021. 01:13

Novi vrtić za Voždovčane: Stiže i moderno igralište u okviru projekta vrednog 25 miliona dinara

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišli su danas radove na adaptaciji mesne zajednice Zuce u vrtić na opštini Voždovac.

–Obećao sam ljudima kada sam poslednji put bio ovde da će dobiti vrtić i obećanje ispunjavamo. U ovoj zgradi je nekada i bio vrtić, ali je kasnije postala mesna zajednica, a sada ćemo je proširiti, adaptirati, rekonstruisati za oko 50 dece– rekao je Gak.

Petronijević je poručio da će najmlađi stanovnici ovog naselja dobiti i moderno igralište za decu u sklopu vrtića sa svim pratećim mobilijarom.

rekonstrukcija vrtića u Zucu

Foto: Beoinfo

–Mora se podjednako misliti na decu na teritoriji celog Beograda, kroz razgovore sa građanima saznali smo da je ovo jedna od najvećih potreba stanovnika Zuca – rekao je Petronijević.

Gak i Petronijević su sa direktorkom predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ Draganom Todorović obišli radove čija je vrednost oko 25 miliona dinara koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kraj radova na vrtiću u naselju Zuce se očekuje početkom godine. Ovo će biti 31. vrtić u okviru predškolske ustanove na Voždovcu u koje ide više od pet hiljada dece.

Izvor vesti: Srbija Danas