Vesti29.12.2021. 01:58

Najbolji mladi medicinari dobili zaposlenje: Borba je njihovo drugo ime, a naši životi su u sigurnim rukama

Ugovor o radu, doktorske studije ili specijalizaciju je 28. decembra dobilo 711 mladih ljudi. Među njima su oni koji imaju prosek iznad devet na nekom od državnih medicinskih fakulteta u zemlji, kao i najbolji u srednjim medicinskim školama.

Najbolji mladi ljudi, diplomci medicinskih fakulteta i srednjih škola u Srbiji obukli su bele mantile. Ovog puta za fotografiju posle dobijanja ugovora o radu, besplatnih doktorskih studija ili specijalizacija, u narednom periodu svakodnevno – kako bi opravdali ukazano poverenje.

Katarina Dukić radiće u Urgentnom centru, u prijemno-trijažnoj kovid ambulanti. Jasna Pantelić poručuje da je borba njeno drugo ime.

-Odgovornost koja je pred nama, to je ja mislim najteže, dobili smo lepu ulaznicu, budućnost nam je svetla i sad samo treba da opravdamo sve to za šta smo radili- kaže Aleksa Igić.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U prvim redovima, na svečanosti koja se održava sedmi put, jer je Ministarstvo zdravlja pokrenulo Program zapošljavanja 2018. godine, nekada njihovi profesori, a sada direktori ustanova u kojima će buduća pokolenja raditi. Do sada je posao u okviru ovog Programa dobilo 711 lekara i 1.400 medicinskih sestara i tehničara.

-Bolnice u kojima ćete raditi su prestižne, i to za sve vas treba istovremeno da bude i čast i obaveza i privilegija i šansa i izazov. Oni koji to usklade biće uspešni stručnjaci-navodi prof. dr Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Srbija želi da najbolji ostanu ovde i da ne napuštaju zemlju, poručuje i predsednik Republike, i dodaje da će država učiniti sve da uslovi u kojima rade budu i najbolji.

-Zato ćete morati ceo život da nosite veću odgovornost od ostalih, nećete moći da budete kao svi drugi, kao što niste bili ni tokom školovanja, nije bilo samo daj da završim školu, već ste hteli da budete najbolji. Tako će biti i na poslu – vaša odgovornost će biti velika, upravo zato što mi svi znamo ko ste, i znamo šta od vas očekujemo. Verujem da ćemo kao država imati dovoljno snage da nastavimo sa povećanjem standarda, ali sam siguran da ćete moći da planirate svoju i budućnost vaših porodica u zemlji- naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Beograd, 28. decembra 2021 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao je ceremoniji urucenja ugovora o zaposlenju najuspesnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih skola u Srbiji. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ugovor o radu, doktorske studije ili specijalizaciju je dobilo 711 mladih ljudi. Naglašavajući da se od njih mnogo očekuje, predsednik im poručuje i da ne treba niko da ih mazi po glavi, da treba da uđu u uzburkane vode napornog i teškog rada, da se bore još snažnije nego što su se do sada borili i da “svoju Srbiju nikad ne napuste”.

Izvor vesti: Srbija Danas/RTS