Vesti14.11.2021. 02:08

Mislite da vas profesor ne voli? Postoji pet načina da izađete iz te situacije, izaberite najpametniji

Ukoliko ste student sigurno ste do sada bili u situaciji da vas neki profesor baš ne simpatiše puno i da oseća animozitet prema vama. Bez obzira da li se još uvek součavate sa ovim problemom, u nastavku vam nudimo nekoliko saveta kako da “izađete na kraj” sa profesorom koji vas mrzi.

Razgovarajte

Nemojte pretpostavljati da vas profesor mrzi nego razgovarajte otvoreno sa njim. Možda postoji određeno neslaganje, možda misli da niste dovoljno pažljivi na predavanju, da ste loše informisani. Velika je verovatnoća da je posredi loša komunikacija između vas i profesora. Ukoliko zaista želite znati u čemu je problem najbolje rešenje je da mu se direktno obratite i zatražite povratnu informaciju. Možda ćete u razgovoru početi da shvatate suštinu problema.

Lepo se ponašajte

Ako primećujete da vas profesor ne simpatiše, to nikako nije razlog za vaše neprimereno ponašanje na predavanju. Potrudite se da uvek stignete na vreme, izbegavajte da pričate sa kolegama tokom predavanja, ne spavajte na predavanju, budite maksimalno koncentrisani. Često se dešava da profesori zapaze da student nije zainteresovan za predavanje, da “spava” na času, na šta profesori gledaju kao na vid nepoštovanja, što može biti izvor problema.

student

Foto: Profimedia/Ilustracija

Družite se sa kolegama

Sprijateljite se sa kolegama koji imaju dobar odnos sa profesorom sa kojim vi lično imate problem. Iako izgleda mnogo lakše družiti se sa studentima koji takođe imaju isti problem kao i vi, ipak mnogo više smisla ima razgovarati sa studentima koji dobro prolaze kod tog profesora.

Poverite se nekome

Ukoliko je vaš profesor zaista neprijateljski raspoložen prema vama, razmislite o tome da se poverite nekom savetniku na fakultetu ili nekom u dekanovoj kancelariji.

Dokumentujte sve

Čuvajte beleške, elektronsku poštu, vraćene zadatke i pravite evidenciju o incidentima. Morate imati dokaze o “neprijateljskom” ponašanju profesora.

 

Izvor vesti: Srbija Danas