Vesti20.01.2022. 09:26

Ministar doneo konačnu odluku: Rešeno pitanje raspusta

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta i da se o tome nije ni raspravljalo tokom sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

-Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje “Batut”, održao je sastanak, a konačna odluka o tome na koji način će se održavati nastava iduće nedelje biće saopštena u četvrtak 20. januara- izjavio je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ružić je rekao da u Centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište i da svi u sistemu prosvete treba da se pripreme na adekvatan način, vezano za rizike od kovida-19 i sezonskog gripa.

Branko Ružić

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

-Važno je da kažemo da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do širenja koronavirusa, zahvaljujući nastavnom kadru, deci i razumevanju roditelja. Prvi ciklus osnovnih škola i predškolskih ustanova nastavu će pohađati neposredno, a za učenike od 5. do 8. razreda još uvek razmatramo tehničke detalje kombinovanog modela. U srednjim školama i gimnazijama će verovatno biti kombinovani model- objasnio je Ružić.

-Uvažavamo stav predstavnika medicinskog dela Kriznog štaba, čuli smo u medijima razne teze raznih udruženja koja sa pravom izražavaju bojazan, ali treba da razgovaramo na pravi način o svemu tome. U obrazovnom sistemu radi 150.000 ljudi, uključujući i fakultete imamo 1.200.000 nečije dece. Svi oni koji daju neke izjave u medijima ponekad ne sagledavaju širu sliku-rekao je on.

Izvor vesti: Srbija Danas