Vesti28.10.2021. 12:43

Milovan je najstariji brucoš u Srbiji i ne prestaje da oduševljava: Užički Supermen ima novi podvig

On ima plašt baš kao pravi Supermen, za njega ne postoji nemoguće i nesavladivo. Od Užica do Londona pešačio je 62 dana, a u Ginisovoj knjizi rekorda upisano je da je deonicu od 100 metara, sa teretom od 45 kilograma, pretrčao za samo 25.19 sekundi. Zaputio se peške i u Moskvu da pozdravi Putina, ali mu je korona virus pomrsio račune. Najnoviji podvig ovog neobičnog Užičanina je to što je u 74. godini diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu, a ime mu je Milovan Milutinović.

Sa 69. godina postao je i zvanično najstariji brucoš u Srbiji, a pre nekoliko dana diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. Nije mu bilo teško da uči, a evo kako su prošli studentski dani.

– Kao da je prošlo u jednom danu, a zamislite koliko puta sam morao da odem u Beograd, da presedam do Novog Sada, učenje u autobusu, jednom drugom, ovde kući, u taksiju. Ruku na srce uspeo sam, srećan sam i to je to – priča Supermen Milovan.

Za četiri godine studija položio je 34 ispita i na kraju tu je diploma profesora fizičke kulture. U 74. godini. I mnogi su se pitali šta će mu to, da li nešto dokazuje sebi ili drugima?

Milovan Milutinović

Foto: Youtube/PrintScreen/ Jutarnji Program TV Happy

– Mogu da radim individualno sa decom, pojedinačno, ekipno sa svim sportistima jer sam stvarno kompetentan u tom polju da pokažem ljudima šta znače pojedine vežbe, da ne kažu da sam priučen i ostalo, ali imati fakultetsku diplomu i biti akademski građanin zemlje Srbije nije mala stvar- kaže sagovornik.

Već pedeset godina vežba, nosilac je crnog pojasa u karateu, bio vicešampion Jugoslavije u bodibildingu, a kroz njegovu teretanu prošlo je 10.000 mladih sportista.

-Na ovoj mašini levo vežbali su Nemanja Vidić, Zoran Njeguš, Aleksandar Jovanović kad su bili tinejdžeri. Iz ove sale izašlo je 17 doktora. To su neke činjenice koje ne može niko da negira, niko da pobije- ističe Milovan.

Sve ovo što radi pa i pešačenje do Londona i Moskvi, trčanje sa teretom od 100 kilograma, ne bi bilo moguće bez stroge discipline. Ima i recept za one koji žele da budu uspešni sportisti.

-Da bi jedan spotista uspeo mora da upražnjava tri discipline – prvo pravilan trening, pravilan odmor i pravilnu ishranu. Ako samo jedan od njih nedostaje ništa ne vredi – kaže Supermen.

Supermen je čovek koji pomera granice ljudske izdržljivosti. Cilj mu je da dobije nacionalnu penziju, a kako se obraćao svim instituijama u Srbiji, a nije dobio odgovor, jedini način je da osvoji olimpijsku medalju. Spreman je i na to. I neće odustati jer kaže da čovek koji prestane da mašta i da uči više nije živ.

Izvor vesti: Srbija Danas/Nova