Vesti16.11.2021. 09:02

Kroz igricu deca mogu i da se obrazuju: Ovo je trenutno sedam najboljih video igrica za vaše genijalce

Igrice za decu koje su prikladnog sadržaja, koje se igraju umereno i pod nadzorom roditelja, mogu pomoći deci u obrazovanju, kao i društvenom i fizičkom razvoju. Video igrice pomažu deci da sklapaju prijateljstva i da se druže, kao i da provode kvalitetno vreme sa prijateljima.

Igrice za decu su takođe bezbedno mesto za izražavanje njihovih takmičarskih poriva i mogu dati mališanima koji nisu dobra u sportovima priliku da se iskažu i osete dobro.

Igrice ne moraju biti označene kao “obrazovne” kako bi pomogle deci da nauče da donose odluke, koriste strategije, predviđaju posledice i razvijaju svoje ličnosti. Postoji dosta zabavnih igrica u kojima će deca uživati. Svet video igrica za decu se prilično brzo menja i razvija. Zato je mnogim roditeljima teško da budu u toku sa igricama koje deca obožavaju.

Ovo su preporuke za najpopularnije igrice za decu trenutno.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Ovo je igrica za decu u vidu trke sa preprekama, u kojoj se do 60 ljudi takmiči da dođu do kraja staze i prođe u sledeću rundu. Morate da kontrolišete likove da biste savladali izazove i prepreke. Neki nivoi su trke, dok drugi imaju specifičan izazov – recimo, morate ukrasti rep drugog igrača kako biste ga imali kada vreme istekne.

Hotshot Racing

U pitanju je brza trkačka igrica za decu koja spaja retro vizuale i neverovatan osećaj za brzinu. CIlj je stvaranje uzbudljivog iskustva vožnje. Igrica ima 16 trkačkih staza sa puno zaokreta. Vozite u priobalnom okruženju, džungli, alpskom i pustinjskom okruženju u Las Vegasu.

igranje igrica

Hot Lava

Ovo je igrica trčanja i skakanja u kojoj ne smete dodirivati pod jer je prekriven lavom. Ova igrica za decu je moderna verzija igre koju smo svi igrali u detinjstvu. Izazov je pronaći najbržu rutu kroz opasna okruženja koristeći parkur.

A evo i preporuka za neke klasične igrice za decu koje su i dalje veoma zabavne za igranje.

Super Mario 64

U pitanju je jedna od prvih igrica za decu lansiranih na Nintendo platformi. Igrica je izdržala test vremena i još uvek je poznata kao jedna od najvećih igara svih vremena. Radnja se odvija u zamku gde Mario mora da spase princezu od zlikovca. Takođe postoji još mnogo igrica za decu u Mario franšizi u kojima će sigurno uživati, kao što je Mario Kart.

Street Fighter II

Ovo je idealna igrica za tinejdžere. Igra je namenjena deci od 12 i više godina. Postoji niz likova koje možete izabrati i kada su svi borci poraženi, igrač dobija priliku da se bori sa zlim diktatorom M. Bensonom. Takođe je odlična igrica za više igrača u kojoj se možete boriti protiv svog protivnika jedan na jedan.

The Legend of Zelda

U ovoj igrici za decu, koja je prvi put objavljena za Nintendo 1998. godine, igrači kontrolišu lika Linka u fantastičnoj zemlji u misiji da zaustave zlog kralja Ganondorfa.

Crash Bandicoot

Pre četiri godine je objavljena moderna verzija ove kultne igrice za decu. U pitanju je kompilacija prve tri igre iz serije Crash Bandicoot – Crash Bandicoot (1996), Cortex Strikes Back (1997) i Warped (1998). Igrači kontrolišu naslovnog lika torbara u njegovoj misiji da pobedi zlog doktora Neo Korteksa.

 

Izvor vesti: Srbija Danas