Univerziteti

Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo

Staro sajmište 29
11070 Beograd
+381(0)11/3131-246
info@fsom.edu.rs
www.fsom.edu.rs
Matična ustanova
Univerzitet Union – Nikola Tesla
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Grad Beograd
Tip osnivača
Privatna institucija
Akreditacija
Poslednja akreditacija: 2017. godine - Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta
O fakultetu>

Osnovni ciljevi privrede Republike Srbije ugrađeni su u kontekst njenog priključenja evro–američkim integracionim procesima. Otuda izvodimo promišljanje da su svi privredni, odnosno poslovni poduhvati strateški i operativno dimenzionisani. Strateški i operativni aspekti prevazilaze svako tehničko određenje u jednačini uspeha.

Svrha je dostići, a potom održavati i razvijati strateške i operativne poslovne operacije koje su, pozitivnim naučnim i primenjenim saznanjima, pretočene u kontinuelne poslovne tokove privreda zemalja EU i SAD. Svoju naučnu auru strategija i operativa eksponiraju pretpostavkom ovaladavanja kvalitetnim poslovnim znanjem i metodama menadžmenta. Upravo to je presudan faktor zaharmonizaciju i unifikaciju politike, strategije i opeative kompanije, koja želi da u realnom vremenu oživi učešće u navedenim tokovima.

Republika Srbija i njena privreda, kao nadređeni interes imaju razvoj strateškog i operativnog biznis partnerstava sa, uglavnom svim državama EU i, posebno sa SAD. Vaspostavljanje ovog interesa podržaće se zalaganjem za dominantnu poziciju egnleskog jezika (potom francuskog, nemačkog i italijanskog) jer upravo ovaj jezik (jezici) čini poslovno komuniciranje održivim.

Takođe, ne sme se izostaviti povezanost, tj. stalna težnja za saradnjom sa Rusijom, Kinom, Japanpm, Indijom i drugim evroazijskim zemljama. Studenti će se na Fakultetu za informacione tehnologije i inženjerstvo (u daljem tekstu: FITI) osposobljavati za prevazilaženje postojećih poslovnih pravila, koja preferiraju status quo. Oni će to postići izučavanjem predmeta koji, u biti, sadrže strateško–operativne nazore, a oni su kontinuelno inovativni; iz njih proističu ideje koje su, poznato je, put u dugoročni prosperitet. Posedovati s trateške i operativne ideje znači, drugim rečima, posedovati podlogu za ekspolatisanje poslovnih mogućnosti.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
INŽENJERSKI MENADŽMENT Akademske Osnovne studije 4 godine 2017.
INŽENJERSKI MENADŽMENT Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
INFORMACIONI SISTEMI Akademske Osnovne studije 4 godine 2014.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U PROIZVODNJI Akademske Master studije 1 godina 2017.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U PROIZVODNJI Akademske Master studije 1 godina 2013.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U USLUGAMA Akademske Master studije 1 godina 2013.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U USLUGAMA Akademske Master studije 1 godina 2017.
INŽENJERSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Akademske Master studije 1 godina 2020.
INFORMACIONI SISTEMI I TEHNOLOGIJE Akademske Master studije 1 godina 2016.
INŽENJERSKI MENADŽMENT Akademske Doktorat 3 godine 2016.
RAČUNARSTVO Akademske Doktorat 3 godine 2018.
Isturena odeljenja>