Univerziteti

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment

Cvećarska 2
21000 Novi Sad
+381(0)21/400-484
info@fimek.edu.rs
www.fimek.edu.rs
Matična ustanova
Univerzitet Privredna akademija
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Južnobački okrug
Godina osnivanja
2000.
Tip osnivača
Privatna institucija
Akreditacija
Poslednja akreditacija: 2020. godine - Nacionalno telo za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju Srbije.
O fakultetu>

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu – FIMEK predstavlja savršen spoj profesionalnog, modernog i priznatog edukovanja i usavršavanja u cilju sigurnog postizanja uspeha i napredovanja u poslovanju i karijeri. U fokusu naših aktivnosti su studenti kojima želimo da pružimo vrhunsko obrazovanje i održimo kontinuitet u njihovom usavršavanju.

U savremenim uslovima života, nezamisliva je organizacija društva i države bez ekonomske dimenzije. Danas, bez pomoći ekonomskih stručnjaka, nije moguće rešavanje brojnih pitanja iz ekonomske sfere u kojima se susreću i razjašnjavaju ekonomski odnosi različitog stepena složenosti. Poznato je da u uslovima sve većih potreba otvaranja nacionalne privrede, uključivanja u svetske tokove novca, robe, rada i kapitala postaje obaveza da se naši mladi kadrovi obuče i osposobe za takve vrlo složene poslove. Na temelju koji je postavljen, sledeći inovativan pristup obrazovanju, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu danas predstavlja dinamičnu obrazovnu zajednicu koja prihvata proaktivan pristup promenama u okruženju i kontinuirano usavršava svoje nastavne procese i celokupan sistem rada.

Nastavni plan i program sačinjeni su po uzoru na savremene koncepte studiranja, koji podrazumevaju samostalno kreiranje strukture programa, kroz opcione grupe predmeta. Struktura plana i programa Fakulteta je u skladu sa trendom reforme visokog obrazovanja u Evropi.

Ono po čemu se posebno ističemo je visok stepen interaktivne nastave, kompetentan nastavni kadar i saradnja s velikim brojem privrednih organizacija i fakulteta u zemlji i inostranstvu. Na taj način kod studenata formiramo pozitivan stav prema učenju, razvijamo želju za daljim obrazovanjem i napredovanjem u karijeri. Osim toga, posebnu pažnju poklanjamo pružanju ne samo teorijskih, već i praktičnih znanja studentima, stoga je stručna praksa obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.

Uprava ovog fakulteta tvrdi da njihove studije karakteriše: rad u malim grupama, mentorske grupe, studije slučaja (Case study), isticanje individualnog razvoja studenata, timski rad kroz razvoj interpersonalnih veština, sticanje praktičnih znanja, korišćenje savremene tehnologije).

Naš zadatak jeste da studentima obezbedimo visoka znanja, veštine i sposobnosti analitičkog rasuđivanja uz uvažavanje najviših akademskih standarda.

Po završetku studija, naši studenti su visoko osposobljeni za rad u oblastima poslovne ekonomije, finansija, bankarstva, međunarodne ekonomije, diplomatije i menadžmenta u prehrambenoj industriji, biljnoj i stočarskoj proizvodnji, ekologije i zaštite životne sredine, informatike i informacionih tehnologija.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
DRUMSKI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT Akademske Osnovne studije 4 godine 2016.
EKOLOGIJA Akademske Osnovne studije 4 godine 2017.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U AGROBIZNISU Akademske Osnovne studije 4 godine 2019.
INFORMATIKA Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
MEĐUNARODNA EKONOMIJA I EKONOMSKA DIPLOMATIJA Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
MEĐUNARODNA EKONOMIJA I EKONOMSKA DIPLOMATIJA Akademske Osnovne studije 4 godine 2014.
POSLOVNA EKONOMIJA I FINANSIJE Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
POSLOVNA EKONOMIJA I FINANSIJE Akademske Osnovne studije 4 godine 2020.
SOFTVERSKO INŽENJERSTVO Akademske Osnovne studije 4 godine 2020.
EKOLOGIJA Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
EKONOMSKO-PRAVNE STUDIJE EVROPSKE UNIJE Akademske Master studije 1 godina 2016.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U AGROBIZNISU Akademske Master studije 1 godina 2020.
INFORMATIKA Akademske Master studije 1 godina 2013.
POSLOVNA EKONOMIJA I FINANSIJE Akademske Master studije 1 godina 2020.
SOFTVERSKO INŽENJERSTVO Akademske Master studije 1 godina 2020.
EKOLOGIJA Akademske Doktorat 3 godine 2013.
INŽENJERSKI MENADŽMENT U AGROBIZNISU Akademske Doktorat 3 godine 2020.
POSLOVNA EKONOMIJA Akademske Doktorat 3 godine 2016.
RAČUNARSKA TEHNIKA I INFORMATIKA Akademske Doktorat 3 godine 2017.
Isturena odeljenja>
Grad Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
Leskovac POSLOVNA EKONOMIJA I FINANSIJE Akademske Osnovne studije 4 godine 2014.