Univerziteti

Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine

Cara Dušana 62-64
11000 Beograd
+381(0)11/21-80-131
rektor@unionnikolatesla.edu.rs
http://unionnikolatesla.edu.rs
Matična ustanova
Univerzitet Union – Nikola Tesla
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Grad Beograd
Tip osnivača
Privatna institucija
Akreditacija
Ustanova nije samostalna, tj. nema svojstva pravnog lica - pogledati akreditaciju matične ustanove.
O fakultetu>

Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine Univerziteta Union – Nikola Tesla je visokoobrazovna akademska i naučna institucija koja svoju viziju i misiju realizuje obrazovnim, naučnim i stručnim angažovanjem. Ovaj fakultet ima za cilj da širi, unapređuje i promoviše znanje, da motiviše kreativnost i podrži težnju za usavršavanjem iz oblasti ekologije i nauke o životnoj sredini u cilju održivog društveno-ekonomskog razvoja.

Studenti se na ovom fakultetu obrazuju za identifikaciju, analizu, procenu različitih uticaja na životnu sredinu, kao i za planiranje, programiranje i projektovanje sistema upravljanja zaštitom životne sredine.

Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine organizuje studije iz prirodno-matematičkih nauka na sva tri nivoa studija. Studije su usaglašene sa Bolonjskom deklaracijom.

Plan i program omogućuje razumevanje najbolje teorije, prakse i standarda iz oblasti ekologije i nauke o zaštiti životne sredine, kao i njihove primene kroz nezavisno i kritičko mišljenje i veštine rešavanja problema. Osnovni cilj studijskih programa Ekologija i zaštita životne sredine na osnovnim i master akademskim studijama na Fakulteta za ekologiju i zaštitu životne sredine, jeste edukacija kadrova visokog stepena stručnosti za obavljanje složenih i kreativnih istraživačkih poslova sa ciljem sticanja kademskih znanja.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE Akademske Osnovne studije 4 godine 2016.
Isturena odeljenja>