Univerziteti

Fakultet za biofarming

Maršala Tita 39
24300 Bačka Topola
+381(0)12/47-12-209
sekretarijat@biofarming.edu.rs
www.megatrend.edu.rs/fbio
Matična ustanova
Megatrend univerzitet
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Severnobački okrug
Tip osnivača
Privatna institucija
Akreditacija
Poslednja akreditacija: 2009. godine - Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta
O fakultetu>

Fakultet za biofarming je među prvim visoko-školskim ustanovama koja je više od jedne decenije akreditovala programe koji se odnose na proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane. Programi na svim nivoima koji su akreditovani (osnovne akademske studije, diplomske akademske studije (master) i doktorske studije) omogućuju da se ovlada visokim znanjem i veštinama koje se odnose na savremene trendove koji podržavaju održivi razvoj.

Obzirom na činjenicu da poljoprivredna proizvodnja ima značajan udeo u emisiji štetnih gasova, degradaciji elemenata prirode značajnih za proizvodnju hrane (zemljište, vode, vazduh biodiverzitet), studenti na Fakultetu za biofarming su u prilici da nauče koje su to mere i metode u tehnologiji proizvodnje, kojima se zadovoljavaju osnovna načela i principi u održivim sistemima poljoprivredne delatnosti.

Da bi se modifikovala tehnologija proizvodnje, koja ima negativne posledice na ekosisteme, mora se usvojiti – šta je to – što je neophodno menjati. Zato, možemo reći da su studenti na Fakultetu za biofarming u prilici da izučavaju, pored održivih sistema proizvodnje, i konvencionalne sisteme koji zahtevaju modifikaciju u skladu sa oblikom održive poljoprivredne proizvodnje.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
BIOFARMING Akademske Osnovne studije 4 godine 2015.
BIOFARMING Akademske Master studije 1 godina 2015.
Isturena odeljenja>