Univerziteti

Fakultet savremenih umetnosti

Svetozara Miletića 12
11000 Beograd
+381(0)11/339-1911, 339-1912
office@fsu.edu.rs
www.fsu.edu.rs
Matična ustanova
Univerzitet Privredna akademija
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Grad Beograd
Tip osnivača
Privatna institucija
Akreditacija
Poslednja akreditacija: 2015. godine - Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta
O fakultetu>

Fakultet savremenih umetnosti – FSU je prvi privatni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti u regionu, sa tradicijom dugom više od 20 godina. Kao deo velike internacionalne obrazovne alijanse LINK group, studentima pruža najviše od umetničkog obrazovanja–jedinstveni spoj umetnosti i novih tehnologija. FSU školuje savremene umetnike, ljude koji će stvarati u korak sa vremenom i svetom koji se u 21. veku menja svakodnevno, napreduje i postavlja nove, visoke standarde. Zato su studentima date veštine da upotrebe moderne tehnologije i na taj način, pored još veće slobode u stvaranju, dobiju i konkurentnost na tržištu rada.

Programi osnovnih, master i doktorskih studija zvanično su akreditovani i kreirani na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, obuhvatajući tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije. Program Fakulteta savremenih umetnosti je takav da studenti od prvog dana koriste moderne tehnologije i oslanjaju se na njih u procesu stvaranja, tokom pripreme i produkcije, a sve češće je tehnologija direktno implementirana u njihove koncepte kako bi na najbolji mogući način preneli svoju ideju. Takav pristup diplomcima FSU donosi primenjiva znanja koja odmah po završetku, a često i već tokom studija, donose poslovne angažmane.

Profesori na Fakultetu savremenih umetnosti su priznata i cenjena imena u svojim granama umetnosti. Usmereni su na to da studentima budu najbolji mentori, uvek na raspolaganju za sva pitanja i pomoć da svoj talenat razvijaju i oblikuju u pravom smeru. Njihov cilj je da studenti steknu kompetencije koje će im omogućiti aktivno i kreativno uključivanje u savremene umetničke tokove. Ujedno, nastavni kadar je izabran tako da bude pravi primer i uzor. Kroz brojne projekte i saradnje sa galerijama, udruženjima likovnih i primenjenih umetnosti i medijskim kućama studentima se otvaraju vrata umetničke elite.

Infiltriranje na umetničku scenu nekada je teže nego što izgleda, bez obzira na kvalitet i talenat. Još za vreme studija studenti se uključuju u javne umetničke događaje, projekte i festivale i na taj način stiču iskustvo i dolaze u kontakt sa značajnim ličnostima iz svoje branše.

Po završetku studija na Fakultetu savremenih umetnosti, studenti pored zvanične diplome mogu da steknu i veoma vredne međunarodno priznate Adobe i Autodesk sertifikate, sa kojima je pronalaženje posla po završenom fakultetu značajno lakše, posebno u svetu. Ujedno se pripremaju i za internacionalnu karijeru jer je FSU jedini fakultet koji omogućava da se predavanja slušaju na engleskom jeziku i zbog toga jednako uspešno mogu da igraju pozorišne i filmske uloge na ovom jeziku kao da im je maternji.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
DIZAJN: DIZAJN ENTERIJERA, GRAFIČKI DIZAJN Akademske Osnovne studije 4 godine 2016.
DIZAJN KOSTIMA Akademske Osnovne studije 4 godine 2019.
DRAMSKE UMETNOSTI - GLUMA Akademske Osnovne studije 4 godine 2016.
KREATIVNE KOMUNIKACIJE Akademske Osnovne studije 4 godine 2020.
LIKOVNE UMETNOSTI Akademske Osnovne studije 4 godine 2016.
MENADŽMENT UMETNIČKE PRODUKCIJE I MEDIJA Akademske Osnovne studije 4 godine 2013.
DIZAJN Akademske Master studije 2 godine 2019.
DRAMSKE UMETNOSTI - GLUMA Akademske Master studije 1 godina 2016.
LIKOVNE UMETNOSTI - SLIKARSTVO Akademske Master studije 1 godina 2016.
DRAMSKE UMETNOSTI Akademske Doktorat 3 godine 2020.
LIKOVNE UMETNOSTI Akademske Doktorat 3 godine
Isturena odeljenja>