Univerziteti

Fakultet bezbednosti

Gospodara Vučića 50
11040 Beograd
+381(0)11/6451-843
dekanat@fb.bg.ac.rs
www.fb.bg.ac.rs
Matična ustanova
Univerzitet u Beogradu
Vrsta
Fakultet
Lokacija
Grad Beograd
Godina osnivanja
1975.
Tip osnivača
Institucija čiji je osnivač Republika Srbija.
Akreditacija
Poslednja akreditacija: 2014. godine - Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta
O fakultetu>

Fakultet bezbednosti je jedina visokoobrazovna institucija u Srbiji koja je matična za naučnoobrazovno i stručno osposobljavanje u interdisciplinarnoj oblasti nauka bezbednosti.

Način studiranja na Fakultetu bezbednosti organizovan je po sistemu modula/izbornih grupa, tako da student može, na osnovu većeg broja ponuđenih izbornih predmeta, sam da profiliše svoje studije u okviru užih naučnih oblasti: studije bezbednosti, odbrane, ljudskih i socijalnih resursa, civilne zaštite i zaštite životne sredine. Fakultet obezbeđuje i mogućnost trajnog stručnog usavršavanja i akademskog napredovanja na specijalis-tičkim, master i doktorskim studijama.

Fakultet bezbednosti školuje generacije studenata koji slobodu i nezavisnost zemlje sagledavaju u duhu savremene bezbednosne kulture, uz uvažavanje vrednos-ti nacionalnog i evropskog identiteta građana Srbije. Utoliko se naučni i društveni ciljevi Fakulteta objedinjuju u kreiranju otvorenog i kreativnog ambijenta za sticanje znanja i sposobnosti pomoću kojih svršeni studenti Fakulteta bezbednosti doprinose stabilnosti i razvoju demokratskih institucija države Srbije i njenog građanskog društva.

Diplomirani studenti obavljaju poslove u oblasti bezbednosti kao rukovodioci, menadžeri ili referenti u centralnim, regionalnim i lokalnim organima državne uprave, vojsci, policiji, velikim privrednim sistemima, malim i srednjim preduzećima i privatnim kompanijama, naučno-istraživačkim i stručnim institucijama, obrazovnim centrima, neprofitnom sektoru, humanitarnim organizacijama, inspekcijskim službama, medijima itd.

Programi>
Naziv programa Vrsta Nivo Trajanje Akreditacija
STUDIJE NAUKA BEZBEDNOSTI Akademske Osnovne studije 4 godine 2014.
STUDIJE NAUKA BEZBEDNOSTI Akademske Master studije 1 godina 2014.
UPRAVLjANjE RIZIKOM OD ELEMENTARNIH I DRUGIH NEPOGODA Akademske Master studije 1 godina 2017.
STUDIJE NAUKA BEZBEDNOSTI Akademske Doktorat 3 godine 2015.
STUDIJE BEZBEDNOSNOG MENADžMENTA Strukovne Specijalističke studije 1 godina 2014.
FOREZNIKA Strukovne Specijalističke studije 1 godina 2019.
Isturena odeljenja>