Vesti31.12.2021. 11:15

Besplatna edukacija za građane: Pokrenite svoju karijeru u IT sektoru

Organizacija za podršku srpskom IT i startap ekosistemu “Startit” pokrenula je platformu za deljenje znanja i učenje namenjena svima koji žele da napreduju u IT ekonomiji nazvanu “Startit Zajednica”, u kojoj je već 100 vrhunskih stručnjaka registrovano da deli znanja sa drugima.

U saopštenju je navedeno da je „Startit Zajednica“ platforma koja pruža podršku i znanje svakom pojedincu koji želi da gradi i unapređuje karijeru unutar digitalne ekonomije i na taj način doprinese rešavanju ekonomske situacije u zemlji.

digitalna ekonomija

Foto: Shutterstock

-Svet i globalna ekonomija se menjaju brže nego ikada i bilo nam je važno da pružimo građanima opciju da se obrazuju za poslove budućnosti, koji se mogu realizovati putem interneta i koji se mogu dobro naplatiti.

Važno nam je i da takve obuke budu besplatne, jer smatramo da nedostatak novca ne sme biti prepreka građanima da imaju karijernu perspektivu- izjavio je Vukašin Stojkov, suosnivač i generalni menadžer Startita.

Ove sedmice je otvoren poziv i za pojedince koji žele da dobiju podršku putem platforme u nekoj od sledeće četiri oblasti: začetak IT karijere, napredak u IT karijeri, razvoj digitalnih proizvoda i startap preduzetništvo, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor vesti: Srbija Danas