Vesti28.09.2021. 06:05

Američke stipendije za srpske srednjoškolce: Prijave su u toku, a ovako možete provesti godinu dana u Americi!

Prijave za međunarodni program FLEX kulturne razmene, za učenike koji bi želeli da provedu jednu školsku godinu u SAD otvoren, je do 15. oktobra 2021. godine, saopštio je Američki savet za međunarodno obrazovanje.

Za školsku 2022/23 godinu mogu se prijaviti učenici koji sada pohađaju 8. razred osnovne, prvi ili drugi razred srednje škole u Srbiji.

U periodu od 2005. do danas kroz program koji stipendira Vlada SAD prošlo je skoro 800 učenika.

Više informacija o uslovima i procesu prijave dostupno je na sajtu programa. 

FLEX je program kulturne razmene Kancelarije za obrazovanje i kulturu Stejt departmenta Vlade SAD. U Republici Srbiji FLEX provodi Američki savet za međunarodno obrazovanje. Program omogućuje učenicima iz cele Srbije da besplatno provedu jednu školsku godinu u SAD, pohađajući američke škole i živeći sa američkim porodicama.

Osnovni cilj FLEX programa je unapređenje razumevanja i razvijanje dugoročne saradnje između građana SAD i drugih država sveta. Stejt department Vlade SAD podržava razmenu učenika iz preko 50 zemalja kroz FLEX i druge programe. Od osnivanja programa 1993. godine na FLEX programu učestvovalo je do danas preko 29 hiljada učenika.

Izvor vesti: Srbija Danas